Monday, 11 June 2012

Ada Tak? Ada Tak?


Hehehe.. Tadi online Facebook balik setelah kegeraman kepada budak 14 tahun telah ku lepaskan kepada bantal. Ngeee~ Saya AGAK ganas,k? Hehehe.. Bila online Facebook tadi, TERtengok pulak macam-macam ragam kengkawan aku. Hehehe.. Setelah otak aku scan manyak manyak kali, akhirnya, aku jumpa banyak kesimpulan. Ngeh ngeh ngeh..

Percaya atau tak, korang/kawan korang di Facebook, ada yang macam ni:
  • Update status setiap 5 minit
  • Asyik post mintak barang-barang untuk game yang diorang main
  • Mengumpat seseorang tapi orang yang diumpatkan tu tak ada nama
  • Yang berbisnes sakan sampai tak kira masa
  • Yang asyik post gambar
  • Gambarnya ada caption seperti ini:
-Saia tak omeyy cam awak. Kalau suka, LIKE arr.. (Konon hot)
-Dia aquw own. Kowang jangan bran-bran nak wampas! (Konon setia habis)
-No caption. (Konon cool)
  • Yang asyik post result kuiz bodoh-bodoh yang diorang masuk
  • Yang asyik ber I LOVE YOU
  • Post status dia yang macam ini:
-Saia dah cngle alek! Dhia thinggalkan saia. Sekarang saia cngle alek. Dhia thipu saia kata dhia setia. Tapi tak. Dhia kata saia own dhia,dhia own saia. Sekarang saia cngle alek (Status yang mengharapkan simpati sampai nak ulang satu fakta berkali-kali)
  • Asal post status, status yang camtaek:
-Saya malas
-Nite, off9
  • Kalau post gambar, gambar yang:
-Jelirkan lidah
-Peluk sesama jantina
-Tunjuk 'peace' sampai nak patah jari
-Senyum sampai nampak taik gigi
-Tunjuk iPad macam dia sorang je yang ada iPad
-Rambut serabai konon macho
-Tunjuk notif Facebook dia penuh dengan Likes oleh sorang budak HOT
  • Selalu post status yang berdasarkan ayat jiwang-jiwang
Deyyyy.. Ada banyak banyak banyak banyak lagi.. Tapi malas lak nak tulis kat sini. Manalah tau ada yang bengang nanti. Kih kih kih.. Aku pun ada jugak buat. Tapi JARANG JARANG. Peace!

1 comment:

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html